O NAMA
Prva uzgojna sezona započeta je 25.04.2019. kada je biljka u potpunosti bila dekriminalizirana na našem području te je dozvoljeno korištenje svega od njenog korijena do stabljike, lista, sjemena i cvijeta. Sezona je bila protkana dvama eventima: uzgojno-edukativni event na kojemu je bio organiziran piknik u samom polju konoplja gdje smo objašnjavali cijeli proces i davali savjete. Sljedeći edukativni event bio je malo drugačiji, uputio sam se biciklom prema Amsterdamu u edukativne i medicinske svrhe. U pitanju je bilo desert dana vožnje bicikla po 150 kilometara dnevno uz pratnju kampera, dva člana tima i snimatelja iz Niša koji su svi aktivno sudjelovali na cijelom projektu. Za zatvaranje sezone, 12.10.2019. godine, organiziran je Green Fest festival koji, osim što je bilo i live izvođača, je uključivao berbu plodova biljke. Druga sezona započela je početkom 2020. godine sa zasađenih 5000 novih sadnica. Unatoč zabrani javnih okupljanja i cijele situacije sa COVID-19 virusom, edukativne evente smo nastavili održavati u skladu s tada aktivnim mjerama. Usred sezone 2020., potaknuta no-food direktivnom koja je zakonski zabranila deklariranje CBD-a uz produkte koji su namjenjeni za oralnu upotebu, farmacija je spriječila detaljniji dotok informacija kako se ljudi ne bi uvjerili u pozitivne učinke koje nudi biljka. Naime, produkti dobiveni iz biljke konoplja imaju izrazito dobro protuupalno djelovanje, pomažu pri smanjivanju mučnine i povraćanja izazvanih kemoterapijom, djeluju pozitivno na endokrini sustav, utječu na sprječavanje bolesti srca i potiču brz i jednostavan oporavak nakon sportskih aktivnosti.

POLJE
Sa sigurnošću mogu reći da biljka ima izrazito širok spektar primjene, naime, unazad par godina koristio se isključivo njezin potencijal na zadnjih 10 do 15 centimetara osjemenjenog vrha iz kojih su se dobivali proizvodi daljnjom preradom, bilo to mljevenje sjemenki ili njihovo prešanje. Mljevenjem sjemenki dobiva se prah koji je izrazito nutritivno hranjiv, a prešanjem se dobiva hladno prešano ulje bogato alfa oleinskom kiselinom koja pozitivno djeluje na mnoge sustave unutar našeg tijela.

SHOP
Završetkom prve uzgojne sezone otvoren je GreenDream shop u Zaprešiću u suradnji s nekolicinom partnera koji se bave uzgojem i proizvodnjom proizvoda od industrijskog konoplja. Cilj je podržati partnere stavljajući njihove proizvode na naše police u prodavaonici i na virtualne police našeg web shop-a.

POČETNA
GreenDream inicijativa je ostvarenja zelenog sna u Hrvatskoj, odnosno poticanje mladih uzgajivača na legalan uzgoj konoplja, prodavanje njihovih proizvoda i time osiguranje njihovog radnog mjesta unutar države. GreenCloud firma je pod kojom djeluje GreenDream shop te ideja GreenCloud-a je udruživanje svih uzgajivača i OPG-ovca u hrvatskoj u jednu zajednicu koja gura proizvode na police.

Košarica0
Nemate proizvoda u košarici
Nastavite kupovinu
0
Click outside to hide the comparison bar
Usporedi
1€ = 7.53450 kn