CBD farme

Farme konoplje u Iowi nestaju zbog prezasićenosti tržišta CBD-om

Megan i Scott Booher razmišljali su samo o kompostiranju svojih pola jutra organske konoplje. Par iz Homesteada ima sve cvijeće koje im je potrebno za proizvodnju losiona od kanabisa, ulja i guma koje prodaju na farmi Four Winds i nitko nije kupovao njihov višak. Postoji prevelika ponuda kanabisa diljem zemlje , što snižava cijene i tjera neke poljoprivrednike iz novonastale industrije. “Imamo toliko cvijeta konoplje da ne znam što ćemo s njim”, rekla je Megan Booher. “Tržište je definitivno prezasićeno”, piše portal Thegazette.com.

Zakon o farmi iz 2018. koji je usvojio Kongres otvorio je vrata uzgoju konoplje, a postao je legalan u Iowi 2020. Ali sada Iowa ima samo jednu trećinu broja dozvola za uzgoj konoplje nego tada.

Osim što je Iowa pala s 86 na 28 licenci od 16. kolovoza, hektari u državi zasađeni konopljom su jedna četvrtina onoga što su bili prije dvije godine, a usjev – koji se nekoć smatrao obećavajućom alternativom kukuruzu i soji – sada se povećava uzgaja se u samo 20 od 99 okruga Iowe, uključujući Johnson, ali ne i Linn.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Košarica0
Nemate proizvoda u košarici
Nastavite kupovinu
0
Click outside to hide the comparison bar
Usporedi
1€ = 7.53450 kn