Prva uzgojna sezona započeta je 25.04.2019. Sezonu su obiljezila dva eventa: uzgojno-edukativni event na kojemu je bio organiziran “piknik u polju konoplje” gdje je objašnjavan cijeli proces uzgoja, razlika između muške i zenske biljke i gdje su djeljeni savjeti. Sljedeći edukativni event bio je 12.10.2019. – berba i Green Fest nakon kojeg sam se uputio biciklom prema Amsterdamu u edukativne i medicinske svrhe. U pitanju je bilo deset dana vožnje bicikla po 150 kilometara dnevno uz pratnju tri člana tima koji su svi aktivno sudjelovali na cijelom projektu. Green Fest festival su posjetili live izvođači, a uključivao je i berbu plodova biljke.


Druga sezona započela je početkom 2020. godine sa zasađenih 5000 novih sadnica. Unatoč zabrani javnih okupljanja i cijele situacije sa COVID-19 virusom, edukativne evente smo nastavili održavati u skladu s tada aktivnim mjerama. Usred sezone 2020., potaknuta novel-food direktivnom koja je zakonski zabranila deklariranje CBD-a uz produkte koji su namjenjeni za oralnu upotebu, farmacija je spriječila detaljniji dotok informacija kako se ljudi ne bi uvjerili u pozitivne učinke koje nudi biljka. Naime, produkti dobiveni iz biljke konoplja imaju izrazito dobro protuupalno djelovanje, pomažu pri smanjivanju mučnine i povraćanja izazvanih kemoterapijom, djeluju pozitivno na endokrini sustav, utječu na sprječavanje bolesti srca i potiču brz i jednostavan oporavak nakon sportskih aktivnosti.

Greendream Zaprešić
#GreenDream Zaprešić

Sa sigurnošću mogu reći da biljka ima izrazito širok spektar primjene, naime, unazad par godina koristio se isključivo njezin potencijal na zadnjih 10 do 15 centimetara osjemenjenog vrha iz kojih su se dobivali proizvodi daljnjom preradom, bilo to mljevenje sjemenki ili njihovo prešanje. Mljevenjem sjemenki dobiva se prah koji je izrazito nutritivno hranjiv, a prešanjem se dobiva hladno prešano ulje bogato alfa oleinskom kiselinom koja pozitivno djeluje na mnoge sustave unutar našeg tijela.

Završetkom prve uzgojne sezone otvoren je GreenDream shop u Zaprešiću u suradnji s nekolicinom partnera koji se bave uzgojem i proizvodnjom proizvoda od industrijskog konoplja. Cilj je podržati partnere stavljajući njihove proizvode na naše police u prodavaonici i na virtualne police našeg web shop-a.

Košarica0
Nemate proizvoda u košarici
Nastavite kupovinu
0
Click outside to hide the comparison bar
Usporedi
1€ = 7.53450 kn