BIO Brašno konoplje

3,95 29,76 HRK

Konopljino brašno je prirodni izvor ulja, proteina i dijetalnih vlakana.

Herbio brašno od konoplje sadrži oko 30% proteina i 13% ulja.

100% prirodno!

Sadrži svih 20 aminokiselina uključujući i svih 10 esencijalnih.

Osim proteina, vlakana i esencijalnih masnih kiselina, bogato je i kalijem, kalcijem, magnezijem, cinkom i željezom, a nema glutena, mlijeka, laktoze, soje, sirutke, šećera, pesticida i herbicida, GMO, heksana, aditiva i konzervansa.

Opis proizvoda

Protein konoplje sadrži antioksidanse, vitamine i minerale, nema poznatih alergena i potpuno je sirov što znači da su svi enzimi očuvani.

Bogato je esencijalnim masnim kiselinama kao što su omega-3 koje tijelo ne sprema kao salo i ima idealan omjer omega-6 prema omega-3 masnim kiselinama (3:1), nužno potrebnim za zdravlje, mozak, cirkulaciju, srce, kosu, kožu, zglobove i imunitet.

Konopljino sjeme se ne melje u brašno, jer postaje maslac zbog visokog sadržaja ulja. Da bi dobili brašno, morate iscjediti ulje, a tada je savršeno za pečenje i za kruh.

Konopljino brašno se ne diže i nema glutena i stoga nije brašno koje se može koristiti u kruhu samostalno, te bi se trebalo miješati s ostalim brašnima, osim ako radite plosnati kruh ili kreker. 3:1 omjer proizvodi teški kruh, dok 7:1 omjer proizvodi klasični kruh sa mrvicama konoplje u njemu.

Konopljino brašno je odličan dodatak vašem pečenju, dodajući korisne konopljine proteine i vlakna.

Odmašćena konoplja je također odlična za pivovare koje bi željele napraviti konopljino pivo.

Jedino biljno brašno koje sadrži idealan omjer omega­ 3 i omega ­6 višestruko nezasićenih esencijalnih masnih kiselina, GLA, gama linolensku višestruko nezasićenu esencijalnu masnu kiselinu i SDA, stearidonsku višestruko nezasićenu esencijalnu masnu kiselinu, sve aminokiseline, vitamine skupine B (osim B12), vitamin E (tokoferol), provitamin A (betakaroten), minerale (željezo, bakar, cink, fosfor, kalij, kalcij, magnezij i mangan), te netopiva dijetalna vlakna. Ne sadrži kolesterol, trans masti, gluten, laktozu, niti tripsin što znači da je lako probavljivo.

Kruh s brašnom i sjemenkama konoplje

Sastojci:
500g pšeničnog brašna od punog zrna
75g brašna konoplje
350ml vode (mlijeka)
1 čajna žlica soli
2 čajna žlica smeđeg šećera
3-4 čajne žlice ulja konoplje
100g sjemenki u ljuskama
Kvasac – pola svježeg kvasca ili paket suhog kvasca

Postupak:
Sjemenke u ljuskama se dodaju pred kraj procesa tako da ostaju cijele u kruhu. Konopljino brašno može se koristiti u svim receptima za tijesta, kolače, biskvite itd. Udio konopljinog brašna neka ne prelazi 20%, a ostalih 80% dodajte neko drugo brašno po izboru.

Detaljnije informacije

Brand

Namjena

Pakiranje